Varnsdorfské Bio máslo přivezlo cenu ze Zahrady Čech
Například v druhé jmenované soutěži v kategorii ostatních mléčných výrobků si vítězství přivlastnilo Bio máslo z Mlékárny Varnsdorf spol. s r.o.. Tentýž producent zabodoval i druhým místem (Bio máslo cihla) a dvěma čestnými uznáními (Lužičan pařený uzený sýr a Mozarella burrata). Tři četná uznání ulovil Pivovar Kocour za Kocour India Pale Ale, Kocour tmavý ležák a Kocour Pale Ale. Pro varnsdorfská másla, sýry a piva, pro jejich výrobce a koneckonců i pro město znamenají tyto přibývající úspěchy zajímavou reklamu. Bez zmínky by neměla zůstat ani kategorie pekařských výrobků, protože v ní uspěl Tolštejnský švestáč od Pavlíny Ptáčkové z Jiřetína pod Jedlovou.
V třetím ročníku soutěže Regionální potravina Ústeckého kraje bylo odbornou komisí doporučeno k ocenění 9 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z celkové konkurence 93 výrobků od 32 výrobců. Z toho ve třech případech cenné logo získaly varnsdorfské firmy: MLÉKÁRNA Varnsdorf, s r.o. - Pastevecký čerstvý sýr, František Dlask - Dlaskův větrník, Pivovar Kocour Varnsdorf, s.r.o. - Kocour světlý ležák. Navíc v kategorii pekařských výrobků uspěla Pavlína Ptáčková z Jiřetína pod Jedlovou s Copem Českého Švýcarska.
Značku Regionální potravina mají právo výrobci na oceněné produkty užívat čtyři roky.
Regionálním koordinátorem soutěže je MAS Šluknovsko.
ham, foto rm
Na fotografii slavnostní zahájení výroby Bio másla ve varnsdorfské mlékárně v roce 2008.
Diskusní fórum bylo uzavřeno, už není možné přidávat příspěvky! | ||
Diskusní fórum | ||
K této stránce neexistuje žádná otázka / připomínka.
|